Baked Large Lima/Butter Beans

INGREDIENTS
  • 500 gr of large lima or butter beans
  • 2 dry onions, sliced thin
  • 4 cloves of garlic
  • ½ cup of olive oil
  • 1 chopped carrot
  • 700 gr of chopped tomatoes
  • 2 pinches of sugar
  • Salt and pepper
  • Some water

INSTRUCTIONS

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένουμε καλά, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους), για περίπου 40 λεπτά.

Τους στραγγίζουμε, και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι, και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.

Βράζουμε για 10 λεπτά, και περιχύνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.